Raid PyreneenRaid Pyreneen (English)Jotunheimen RundtLa MarmotteLa Marmotte (English)Haute Route
Prolog
Jotunheimen Rundt
Erfarenheter
Länkar
Erfarenheter
Anmälan

Man anmäler sig enklast på http://www.jotunheimenrundt.com. Det brukar heller inte vara några som helst problem att efteranmäla sig i Laerdal på fredagen, några timmar före start.


Resan dit

Till Laerdal tar man sig enklast med bil. Från Oslo åker man norrut på E16 till Hönefoss. Därifrån kan man antingen åka över Gol och Hemsedal eller över Fagernes. Vägen över Hemsedal är något kortare, men om man åker via Fagernes så får man chansen att se loppets första 145 km i omvänd riktning.


Vägen till Laerdal.


Boende

Arrangörerna ordnar ett enklare boende gratis med övernattning i Laerdal natten före loppet och i Sogndal natten efter man gått i mål.


Hytte på Laerdal Ferie of Fritidspark.

På Laerdal Ferie og Fritidspark finns hytter, rum och camping, men här måste man boka in sig god tid i förväg. Inne i Laerdal finns även Offerdal Hotell och Lindström Hotell.

Om man bor i Laerdal, så har man en bättre utgångspunkt för hemfärden efter loppet, om man bor i södra eller mellersta Sverige. Arrangörerna har två bussturer från Sogndal till Laerdal på eftermiddagen och kvällen efter målgången.


Cykel och utrustning

Jag använde själv utväxlingen 53 -39 - 30 fram och 12 - 23 bak. Om man inte har problem med knäna, så klarar man sig bra med 39 fram och 27 eller 26 bak, men tyngre än så bör man inte ha som lättaste utväxling.

Vädret kan variera oerhört från år till år. Regn, minusgrader och sommarvärme har förekommit under ett och samma lopp. Ta med kläder till Norge som kan hantera alla typer av väderlek och avgör sedan före start vad du tar på dig.

Utnyttja möjligheten att i förväg skicka utrustning, t.ex. mat och kläder, till depåerna, samt under loppet från depåerna till Sogndal.